Monday, August 23, 2010

Fuiyoo gambo aku masuk youtube!

Tadi dok main2 tenet, ade member cakap gambo aku ade kat dalam youtube.. fuh kagum seh, muke aku masuk tv (monitor komputer je pun).. bile lagi kan? bile dah masuk kagum, nak masuk kan gambo sendiri segan..

Aku pun cari2 la, fuiyo terkedu gak aku melihat diri aku persis model majalah.. wife aku pun ade gak terselit, kalo aku macam model, die mcm supermodel kot.. syg, abg dah puji lebih sket ni, masak best2 ek sahur nanti.. ;)

Setelah aku download guna torrent, fuuuh die punye feeder beribu2.. punye la ramai share video baek ni.. download movie pun kelajuan max aku dapat 200kbps, video ni klik je terus siap download, haih brape juta bit per second pun aku tak pasti.. dasat beno aku ni perasan.. sudah2.. layaaaaaan kan klip di bawah.. zaaaaaaaaaaaaass...

video

Saturday, August 14, 2010

Time to die...t

Hari ni masuk hari keempat puasa.. Time puasa ni entah kenapa aku rasa mengantuk lain macam je pagi2.. Tiap pagi dayah suruh aku kejut pukul 4pagi, memang tiap kali pkol 4pagi aku akan automatik bangun sejenak mendengar alarm berbunyi, siap rasa segar pulak tu.. Tapi elok je lepas aku kejut Dayah bangun, aku hilang kesedaran diri, pkol 5pagi baru Dayah kejut aku balik sahur.. Lepas subuh, rebah bangun dalam pkol 9-10pagi.. Nasib baik le kitaorang tak kerja, kalo kerja, berapa kali dah kena sound dengan bos kot..

Macam mana la nak diet kalo tahan lapar, tapi aku tidur dah macam ular berhibernasi lepas telan seekor kambing dewasa.. Risau dah aku..

Semalam hari jumaat aku rasa mengantuk paling dasyat takat ni, pkol 10.30pagi baru segar bugar bangun tidur lepas subuh.. Dayah dah pegi uia dah time tu wat labwork dia.. Dalam pkol 11 aku baru nak mandi, lepas mandi aku tertengok badan aku kat cermin..

Dalam hati, "Tegap gak mamat ni, rasanya dulu gemuk, nanti Dayah balik aku nak cakap yang aku dah tak gemuk"..

Petang tu lepas aku balik dari solat Jumaat, Dayah pun balik rumah.. Dia pulang dengan berita baik..


Dayah: Abg, syg nak citer sket, tapi abg jgn perasan ek


Aku: Ape die? citer lah, abg tak perasan


Dayah: Ada kawan syg kat lab cakap abang ni "rare". Jarang ada lelaki Melayu yang tinggi with well-built body, lengan sasa macam abang.


Aku: .... (Cube menahan diri dari perasan)


Aku sambung: Abang baru nak cakap pasal tu kat syg.. (Percubaan untuk menahan diri dari perasan gagal dengan cemerlang)


Ok, aku nak sambung tekan tubi 200kali..

Wednesday, August 11, 2010

Puasa pertama

Alhamdulillah, aku berjaya menahan nafsu pada hari pertama.. nafsu makan sume la, bukan nafsu tu jer.. takde mende lain nak pikir la tu..

Ini hari pertama aku berpuasa di bulan Ramadhan dgn isteri.. kalo puasa, dah beberapa kali dah, dok folo dia ganti pose last2 minute, bagi support sahur ngan berbuka sama2.. nasib baik dayah sempat setelkan pose die..

Ari tu dayah dok tanye mak aku, famili aku selalu sahur ngan berbuka makan ape..
Kalau dalam famili aku, sahur makan nasi putih berlauk, berbuka amat jarang makan nasi, nak merasa mende lain plak, baru ade feel puasa ni seronok sket..

Lepas dengar mak aku citer, die dok risau plak aku ni tak ngam ngan menu sahur n berbuka famili dia.. Famili dia berbuka makan nasi, sahur selalu makan nasi goreng atau gorengan2 lain.. terbalik la plak..
Alaaa.. bab makan ni aku takde nak risau mane pun.. campak ler aku kat pelusuk mana asalkan ade makanan yg sedap2, aku telan aje.. yg halal saje yer..

Time kat hostel dulu aku boleh je telan maggi kari dengan telur buat sahur, berbuka pun makan mende sama... tenang je.. siap boleh maintain slim lagi.. skrg ni plak dah besar sket, ukur lilit pinggang naik 2 inci menandakan aku sedang hidup bahagiaaa..

kamon, ini waktunya utk aku kembali fit seperti dulu..

6 packs dalam masa sebulan!

err 4 je dulu kot.. aja aja fighting!!

Friday, August 6, 2010

Fuh lamanya cuti..

Lame btol dah aku tak update blog ni. Kali terakhir adalah beberapa hari sebelum aku kawen. Saje rehat sebulan dari blogging, kate baru lepas kawen, mesti lah kena berbulan madu, hamik obat! memang betol2 sebulan aku cuti blogging. Hahahaha.. bahagianyaaaaaaaaaaa~

Nak mengarut panjang plak takde idea lagi, tetibe mengejut nak menulis balik ni, bagi warm up sket otak ngan tangan nak menaip.. Ni pun dah berape belas kali aku asik typo ni.. Baru 2 perenggan aku dah dok termenung macam nak mengarang novel cinta sedangkan aku tak pernah pun baca novel cinta.

Sekarang ni pun agak sibuk gak ngan kerja lain, aku dah jadi rajin sket study lepas kawen ni sebab tak byk masa dah pakai untuk dating. Byk masa sekarang kat bilik je (jangan fikir bukan2! please behave!).

Banyak gak lah perubahan aku sekarang ni lepas kawen, dah pandai buat loan (saje dok tanye orang bank pasal loan, nak merasa gak jadi orang dah berfamili yg konon2 nak beli rumah, padahal duit tarak), dah pandai buat buku belanjawan (kalo tak, dulu main tabur je duit), dan aku makin matang (pengakuan paling tak matang aku pernah buat, hahahahaha)..

Dalam masa sebulan cuti itu ari pun aku dok terpikir, adakah patut aku menukar nama blog aku ni.. orang kate aku tak "Jejaka" dah.. hierkk.. bingung2! Adakah "Mr Pukul Tiga" lebih seswai?