Saturday, June 11, 2011

Video game yang menyihatkan


Sekarang aku cuba untuk mengamalkan hidup sihat berbanding sebelum ni. Berat naik mendadak tak turun2 lepas kahwin. Dulu berat 70kg masa study, sekarang 85kg. Nak turun sikit punya payah. Target aku tak turun banyak pun, sebab masa berat aku 70kg, aku super kurus, aku cuma target nak dapat badan yg fit sikit je.
Sket je lagi aku nak capai badan camni, lagi 5 packs jeww~

Sebelum ni aku ade suggest kat Dayah (sekarang ni kena bincang dulu dengan pasangan bile nak berbelanja besar, kalau dolu2 time bujang, main bantai beli je), beli game yg menyihatkan macam game Nintendo Wii, yg menggunakan pergerakan sampai berpeluh2.

Tapi bile survey2 console game di pasaran, ternampak pulak PS3 dan Xbox 360 pun dah hasilkan motion controller. Walaupun aku lagi minat PS3 sebab PS3 banyak collaborate dengan company game jepun, tapi masalahnye motion controller dia still perlukan kita memegang stick PS move lebih kurang Wii je camtu. Jadi kami beli Xbox 360 + kinect sebab motion sensor dia tampak lebih canggih walaupun tak se'accurate' ps move dan wii.


Serius aku cakap, tak menyesal beli console Xbox 360 ni. Walaupun sayang gak, kebanyakan game yg ekslusif utk PS3 aku tak dpt main, tapi aku tak kisah. Kinect ni memang sesuai untuk aktiviti beriadah, secara individu mahupun bersama keluarga, tapi seriously, aku prefer bermain beramai2, memang fun dan enjoice!! . Takat ni game kinect favourite aku adalah Kinect Sports, Dance Central dan Your Shape: Fitness Evolved. Game Your Shape adalah game fitness yg ajar kita routine aerobik seolah2 kita ada personal trainer sendiri, ada kelas After Baby yang khas utk Dayah punye slimming program lepas bersalin nanti.

Si Dayah cakap dia nak jadi hot mama lepas bersalin nanti, tapi dia tak suke aku exercise sgt, dia lagi suke aku gemok macam Po. Euww, aku pun nak jadi hot papa jugak. Tak sabar nak kecilkan 1 pack yg ada, dan tambah 5packs di abs utk menjadi macam gambar di atas.

2 comments:

xlanxdiablox said...

wei sikit ari dulu takde link utk post comment kuar kt blog ko. apa pasat ar? tak bleh jadi nih. aku pon nak jadi hot papa gak. tapi mampukah mak noks? haha!

Azan said...

oo, sebab aku ade tersilap setting itu ari..
ko nak jadi hot papa? dapatkan anak dulu. hohoho.
Cepat angkat lan, beli fifa/pes kite lawan online!